top of page
Waardengedreven

Vrijwilligerswerk,
maar dan leuk.

Net als Rutger Bregman geloven wij ook dat de meeste mensen deugen. Dat betekent in onze opinie dat de meeste mensen andere mensen willen helpen. Ook als ze er niet voor betaald worden. Jammer genoeg is vrijwilligerswerk meestal ouderwets georganiseerd (saaie activiteiten en rigide roosters), en dit belemmert veel jonge mensen om zich in te zetten.

Onze goede vriendin Moniek van Daal ging al jaren met plezier op bezoek bij 'opa Wim' (niet haar daadwerkelijke opa). Ze ergerde zich aan de starre manier waarop vrijwilligerswerk georganiseerd was. Ze startte Club Goud om vrijwilligerswerk leuker en toegankelijker te maken voor jongeren, en zo de eenzaamheid onder steeds meer ouderen te bestrijden. Waardengedreven ondersteunt Club Goud in het innoveren van vrijwilligerswerk en neemt zitting in het bestuur.

Inmiddels organiseren we in samenwerking met culturele partijen bokslessen, 65+ dansfeestjes en buurtsafari's die leuk zijn voor jong & oud. Tijdens de Coronacrisis organiseerden we meer dan 300 concerten-op-afstand bij verpleeghuizen in lockdown.

Club Goud bewijst dat er veel meer jongeren bereid zijn om zich in te zetten als vrijwilliger, als we vrijwilligerswerk leuker en toegankelijker maken. Hoe leuk is dat?

bottom of page