The Church of Change

We waren al langer gegrepen door de overeenkomsten tussen seculiere waarden en geloofsovertuigingen, maar hadden nog niet bedacht dat we misschien zélf wel een 'moderne kerk' konden beginnen. Een kerk die niet gaat over God, maar over goed.

Inmiddels staan we ingeschreven als religieloze kerk. Ons doel is om mensen stil te laten staan bij wat ze 'goed' en 'nastrevenswaardig' vinden. Als individu, als collega en als burger. Zodra je je daar bewust van bent ga je namelijk vanzelf het goede doen, blijkt uit onderzoek.

Dit doen we met The Church of Change als maatschappelijk doel. Om op eigen initiatief waarden in de maatschappij te verkennen. Daarbij bieden we kerkdiensten aan met (s)prekers over betekenis zoals bijvoorbeeld filosofen, muzikanten en zelfs priesters.

Met Waardengedreven bieden we deze diensten ook aan klanten aan. Door bijvoorbeeld verhalen over de purpose van de organisatie met elkaar te delen vanaf de kansel.

 

Dat doen we soms in leegstaande kerken. Maar als die er niet zijn nemen we onze roze kerk mee. Die past namelijk op een parkeerterrein.