The Church of Change

Zoals vele ideeën, zowel goed als slecht begon deze tijdens een avondje whiskey. We waren al langer gegrepen door de overeenkomsten tussen seculiere waarden en geloofsovertuigingen, maar hadden nog niet bedacht dat we misschien zélf wel een kerk konden beginnen. Een kerk die niet gaat over God, maar over goed.

Inmiddels staan we ingeschreven als religieloze kerk. Ons doel is om mensen stil te laten staan bij wat ze 'goed' en 'nastrevenswaardig' vinden. Als individu, als collega en als burger. Zodra je je daar bewust van bent ga je namelijk vanzelf het goede doen, blijkt uit onderzoek.

We huren, veelal leegstaande, kerken om een dialoog op gang te brengen over waar mensen nog wél in geloven. Omdat een secularisatie niet per se de uitbanning van geloof hoeft te betekenen, vinden wij. 


Dit doen we met The Church of Change als maatschappelijk doel. Om op eigen initiatief waarden in de maatschappij te verkennen. Daarbij bieden we kerkdiensten aan met (s)prekers over betekenis zoals bijvoorbeeld filosofen of muzikanten.

Met Waardengedreven bieden we deze diensten ook aan klanten aan. Door bijvoorbeeld verhalen over de purpose van de organisatie met elkaar te delen vanaf de kansel. Dat doen we in leegstaande kerken. Maar als die er niet zijn nemen we onze roze kerk mee. Die past namelijk op een parkeerterrein.

Waardengedreven © 2020 | Broeders@Waardengedreven.nl